MSM (metyylisulfonyylimetaani) eli orgaaninen rikki on luonnollinen yhdiste, jota löytyy kaikkialta ihmiskehosta sekä vihreistä kasviksista, maidosta, kalasta ja viljoista. Se on turvallinen ja luonnollinen ruoka-aine, joka auttaa pitämään yllä kehon rikkitasapainoa.

MSM parantaa ihon pehmeyttä ja elastisuutta neutralisoiden vapaita radikaaleja, vähentää allergisia reaktioita sekä parantaa suoliston, hengityselinten ja maksan toimintaa. Se on elimistön luonnollinen puhdistusaine, joka auttaa poistamaan kehosta haitallisia aineita.

Kehomme tarvitsee rikkiä monella eri tavalla. Rikki on osa proteiineja, josta iho, hiukset, kynnet ja lihakset muodostuvat. Rikkiä löytyy myös luista, hampaista ja kollageenista (sidekudoksesta). Rikki on olennainen osa maksan sappihappojen ja haiman insuliinin muodostumisessa. Rikki on elintärkeä aine, jota löytyy joka ikisestä solustamme.

Rikin puute voi johtaa ruoansulatuskanavan ongelmiin, immuunijärjestelmän heikkenemiseen, niveltulehduksiin, reumatismiin, muistin heikkenemiseen, akneen sekä lisääntyneeseen kipuherkkyyteen. MSM voi lievittää esimerkiksi lihas- ja selkäkipuja, fibromyalgiaa, jännetulehduksia, närästystä, ylivilkkautta ja monia tulehdustiloja. MSM:llä voi olla myös ihon ikääntymisen merkkejä vähentävää vaikutusta, sillä se parantaa ja ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia ihovaurioita.

Vaikka rikkiä saadaankin luonnollisesta ja raa'asta ruoasta, se tuhoutuu ruoan prosessoinnin yhteydessä. Pitkät varastointiajat ja liika kuumennus tuhoavat luonnollista rikkiä. Ja koska rikki sitoutuu nesteeseen, se tuhoutuu myös kuivatuksen yhteydessä. Monet ihmiset eivät siis ruoka-aineiden prosessoinnin takia saa rikkiä perusruokavaliostaan.

MSM:ää pidetään yhtenä puhtaimmista aineista biologiassa ja lääketieteessä, kuten esimerkiksi vettä. Se prosessoidaan merivedestä ja sitä on tutkittu yli 30 vuoden ajan. MSM:n lisääminen ruokavalioon on täysin turvallista. Yliannostus on käytännössä mahdotonta, sillä keho luonnostaan huuhtelee pois kaiken ylimääräisen. Monet terveydenhuollon asiantuntijat pitävät MSM:ää yhtenä ihmisen hyvinvoinnin perusosana. MSM:llä voi olla verta ohentava vaikutus, joten verenohennuslääkettä käyttävien kannattaa neuvotella lääkärinsä kanssa ennen MSM:n käytön aloittamista.

Lähteet: