KookospähkinäSanotaan, että äidinmaito on kaikista täydellisin ihmisravinnoksi soveltuva ruoka-aine. Se on ravintosisällöltään ihanteellinen ja sisältää runsaasti immuniteettiä tukevia yhdisteitä. Lähin luonnosta löytyvä verrokki äidinmaidolle löytyy kookoksesta. Tässä trooppisessa hedelmässä on runsaasti tärkeitä rasvahappoja, jotka antavat kookokselle ainutlaatuisen makunsa ja runsaasti terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

Pakurikääpä (inonotus obliquus) on muiden kääpien tavoin lahottajasieni, joka kasvaa useimmiten koivussa. Sitä on tavattu harvoin myös joissain muissa lehtipuissa, kuten pyökissä, jalavassa tai saarnissa. Muodoltaan epäsäännöllinen, rypylipintainen ja musta, hiiltyneen näköinen pakuri on helppo tunnistaa. Sitä tavataan hyvin eri muotoisina ja kokoisina. Sisäpuolelta pakurikääpä on kellanruskean sävyinen.

Raaka kaakao superruokaa parhaimmilaan. Tämä erittäin ravinnerikas ruoka-aine sisältää lukuisia ainesosia ja on hyvä rasvojen ja kuidun lähde. Kaakao sisältää 10 % antioksidantteja, jotka ovat valttämättömia elimistön terveenä pysymiselle.

Goji-marjoja

Goji-marja on yksi maailmanlaajuisesti tunnetuin superruoka. Se on hyvin ravinnerikas sisältäen runsaasti mm. beta-karoteenia, C-, B- ja muita vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja, tärkeitä rasvahappoja ja aminohappoja.

Maca eli perulainen ginseng on juureskasvi, joka on kotoisin Perun vuoristoseuduilta. Perulaiset ovat jo vuosituhansia käyttäneet makaa sekä ravinnoksi että lääkinnällisiin tarkoituksiin. Maca on hyvin ravintopitoinen ja se sisältää runsaasti mineraaleja, tärkeitä aminohappoja, vitamiineja ja entsyymejä.

MSM (metyylisulfonyylimetaani) eli orgaaninen rikki on luonnollinen yhdiste, jota löytyy kaikkialta ihmiskehosta sekä vihreistä kasviksista, maidosta, kalasta ja viljoista. Se on turvallinen ja luonnollinen ruoka-aine, joka auttaa pitämään yllä kehon rikkitasapainoa.