Raaka kaakao superruokaa parhaimmilaan. Tämä erittäin ravinnerikas ruoka-aine sisältää lukuisia ainesosia ja on hyvä rasvojen ja kuidun lähde. Kaakao sisältää 10 % antioksidantteja, jotka ovat valttämättömia elimistön terveenä pysymiselle.

Raakakaakao on yksi maailman ravintorikkaimmista ja monipuolisimmista ruoka-aineista. Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja sen koostumuksesta noin 10 % on antioksidantteja, mihin juuri mikään muu ruoka-aine ei pääse. Kaakao päihittää siis niin mustikat, goji-marjat, acai-marjat, punaviinin kuin vihreän teen. Kaakaon antioksidantit alentavat erityisesti pahaa LDL kolesterolia ehkäisten näin esimerkiksi sydänsairauksia. Polyfenolit ohentavat verta pitäen verenpaineen aisoissa, joka vähentää sydänkohtauksen riskiä. Raakakaakaon sisältämä magnesium on hyväksi sydämen terveydelle, ruoansulatukselle, luustolle sekä aivotoiminnalle ja mielialalle. Raakakaakao on myös erinomainen muiden hivenaineiden, kuten raudan, kromin, rikin, kuparin ja sinkin lähde.

Miksi raakakaakao sitten on parempaa kuin ns. tavallinen suklaa? Kun tavanomainen suklaa tai kaakaojauhe valmistetaan, se lämmitetään 120-130 asteeseen, siihen lisätään maitojauhetta, erilaisia lisäaineita ja kemikaaleja, valkoista sokeria ja soijalesitiiniä. Jo kuumennus tuhoaa raakakaakaosta suurimman osan sen tärkeistä ravinnollisista ominaisuuksistat ja lisätyt aineet tekevät siitä entistä haitallisempaa. Suklaaseen usein yhdistetyt terveyshaitat johtuvat nimenomaan näistä jälkikäteen lisätyistä raaka-aineista.

Laadukasta raakakaakaota on saatavilla papuina, kaakaomassana, nibseinä (kuorittuja ja rouhittuja kaakaopapuja) sekä jauheena. Kaakaopapujen siemenistä kylmäpuristetaan myös kaakaovoita, jota käytetään mm. raakasuklaan valmistuksessa, leivonnassa sekä ihonhoidossa.

Raakakaakaota voi käyttää smoothiessa ja pirtelössä tai ripoteltuna jogurttiin ja jälkiruokiin. Siitä saa maukasta kotijäätelöä ja mikä parasta, parasta suklaata jota olet koskaan maistellut! Makeutusaineena toimii hyvin esimerkiksi kotimainen luomuhunaja.